За ваксините в Канада

Имунизационния календар в Канада, провинция Онтарио като че ли  не се различава съществено от този в България. Уточнявам Онтарио, тъй като между провинциите има съществени разлики във всичко, не само имунизационния календар.

Това, което не знаех е, че тук непосредствено след раждането слагат вит.К на бебето. Това е профилактика на хеморагична болест. Разбира се, и тук има за и потрив поставянето на този витамин. Майката се информира, защо се прави и ако иска може да откаже.

Също за разлика от България, тук не се поставя ваксина против туберкулоза. Всички кандидат емигранти минават мед. преглед и куп изследвания според региона в който живеят. За българите е задължителна снимка на бял дроб, заради все още високия процент заболели от туберкулоза.

Ваксините НЕ са задължителни. Родителите, които не искат да ваксинират децата си се предупреждават, че може да бъде отказан достъп до училище на неваксинирано дете.

И в четирите училища, в които съм записвала децата са ми искали информация за поставените ваксини. От училището на големия ми син получих писмо, че му липсват две ваксини. Беше даден срок за поставянето им, и че след този срок, ако не са поставени, синът ми ще бъде отстранен от училище.

Родителите, които отказват ваксини все пак имат възможности за образование на децата си. Домашното обучение тук е законно със съответните стандарти. Вероятно има възможност и детето да бъде записано в частно или дори обикновено училище. Тук училищата се управляват от различни Бордове, но не съм запозната дали всеки Борд  решава дали да приемат неваксинирани деца. В училищата, в които учат моите деца поне, неваксинирани деца не приемат.IMG_0549

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s