За канадската/българската гимназия, гейовете и учителите.

Така. Попаднах на доста дискусии по повод В гимназия в Канада. Не, че съм особено изненадана от коментарите, но все пак се изненадах, че много хора се хванаха за ДВЕТЕ изречения, в които пиша, че има гей клуб. От тези българи, които твърдят, че са с отворено съзнание, за разлика от канадците. Много хора споменаха, че им идва в повече. Добре. Нищо повече не казват, не са длъжни да разбират.

Това, което ме озадачи и вбеси, е че в различни групи за УЧИТЕЛИ прочетох, че директно биха го закрили. Други, открито казват, че това е пропаганда и никога не биха преподавали в подобно училище. Трети, че това е направо извратено. Хора, които са учители на вашите деца. Ма, моля ви, колко хора са станали гей с пропаганда? Открито се рекламирал хомосексуализма. Сериозно ли? Нима някой вярва, че хомосексуализма е заразен или можеш да привлечеш някой, ей така. С реклама? В 21 век, на прага на 2017 година. Аз не бих искала моите деца да имат учители с подобно мислене. Вие не сте учители и нямате право да бъдете учители. Явно не сте си учили уроците навремето.

Не, нямаме гей в семейството и нямам близки приятели гей. Но, гейовете са ХОРА, от които някои са все още 15-16 годишни деца. И тези деца имат въпроси в главите си и точно за това е този клуб. Да им помогне да намерят отговори. Как да реагират на дискриминация, как да се защитават от хомофоби като вас, драги ми учителю-хомофоб. Винаги е имало и ще продължава да има хомосексуалисти, но докато в Канада тези хора са си ХОРА, в България ще продължават да се крият, заради вас, учителю- хомофоб. Ядосах се, признавам. И как очакваш да ходи на училище такова дете, драги ми учителю-хомофоб? Или то не заслужава образование! Тези деца не ходят в този клуб да си правят оргии. Това осъзнавате ли го? След като, това не можете да схванете от двете изречения в текста ми, драги ми учителю-хомофоб, изобщо не смятам, че можете да учите някого на нещо.

Теди ми каза, че е в една група по политика с едно момиче, което се чувства момче.Тя посещава този клуб и си говори със съветниците. Има с кой да си поговори по темата, представятели си драги учителю-хомофоб? По- добре ли е да се крие и накрая да се самоубие от срам? Знам какъв ще ви е отговора. И ме е срам. А ако това е вашето дете господин учителю- хомофоб? Пак знам отговора. И ме е срам.

Та това момиче желае да я наричат Винсент. И всички я наричат Винсент- учители и съученици. И никой не и се подиграва. Представяте ли си учителю-хомофоб? Вие как бихте реагирали, ако получите подобна молба от ваша ученичка. Знам отговора. И ме е срам от вас учителю-хомофоб. Исках да пиша и за други неща, но в момента ме е срам от НЯКОИ българи!

Все тая.

Честита нова година, моля другарко!

ПП. И двамата ми родители бяха учители


One thought on “За канадската/българската гимназия, гейовете и учителите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s