Неща, които ги няма или са забранени в Канада

1. Аналгина е забранен. Оказа се, че в страшно много държави е забранен. Аз лично, не мога да се откажа от течния аналгин, присъствал винаги в живота ми. За това, не чета защо е забранен и се снабдявам с него от България.

2. Но шпа- по същата причина се снабдявам от България. Сигурно има алтернативи, но аз си го харесвам.

3. Хапчета за спиране на кърма- от няколко години са забранени, заради странични ефекти. Наложи се да прилагам старият начин със стягането

Сигурно, още един куп лекарства, но това е на първо четене.

4. Проходилките за бебета са забранени- има глоби за внос, продажба и притежание. Не знам, реално дали са глобили някого. Хората си ги внасят от САЩ, но на части. Аз не ползвам и не съм се интересувала как точно го правят. Но е факт, че и по сайтовете за втора ръка, не съм виждала. Някъде четох, че Канада е единствената страна в света, в която са забранени проходилките.

5. Дартс с метален връх наречен Lawn darts или Jarts/ javelin darts/- тази забрана е поне от 20 години, но аз съм виждала в няколко къщи, че хората имат такива. Но могат да ги глобят. Другият дартс с метален връх Steel tip darts си е легален.

6. Топките Йо-Йо- заради дългата и здрава връв, която може да се увие около врата

7. Вноса на употребяван матрак е забранен. Ако някой примерно от САЩ се премества в Канада, може да си вземе матрака само, ако е минал не знам си ква дезинфекция по едикакви си стандарти.

8. Продажба на употребявани бебешки легла и бебешките столчета/ кошница/ за кола, в магазините за бебешки стоки втора ръка. Между хората може, има такива сайтове. Столчетата имат специални стикери, че отговарят на канадския стандарт и имат нещо като срок на годност/ expiration date/. Пише си я на столчето. Май 5 години може да се ползва. Виждала съм оставени столчета free, предполагам с изтекла дата.  Бебешките легла, също имат някви стикери, че са по някакъв си стандарт. Тук столчетата са с база и всъщност базите се търсят. Базата се монтира в колата и столчето само го слагаш, тип клик-клак система и хората си монтират бази във всички коли. Не знам дали и в България не са така де, отдавна не съм гледала столчетата.

9. Забранени са и бебешките шишета, съдържащи бисфенол А

10. Играчки- пистолети, които имитират истински. Има най-различни играчки пистолети и пушки, но всички са шаренки.

11. Няма кръгли тави. Това е форумен шлагер и не знам до колко е верен. Някои казват, че има, но не са хубави, плитки са и т.н. Аз не страдам от факта, че нямам и не съм търсила целенасочено, но не съм и виждала в нашия град. Това, най-малкото значи, че трудно се намират и че българските тави са най- хубавите тави. Шегичка.

И накрая, ако решите да ходите в САЩ, там пък са забранени шок. яйца Kinder Surprise. Имало някакъв закон, че не може да има играчки в хранителни продукти.Може да ви глобят, ако носите. Ако ви хванат де.

 

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s