Особености на софийската майка

Значи, софийската мама е всеотдайна мама. През първите 2 години, тя е неотлъчно до наследника с цел да бъде предпазен от лошия свят и внимателно да се стимулира развитието му. Наследниците са принц или съответно принцеса. Софийската майка ползва само еко, био и само понякога мио продукти. Ще отиде да купи зеленчуци от баба Костадинка от Панагюрище /до завода живее, ако я търсите/, но няма да даде нищо с гмо, е-та, с-та, б-та и у-та. То шестото пръстче си е наследствено. Кошмара на софийската майка е детето да не е злоядо. Че кой нормален човек няма да е злояд, ако му дават  био буламачи, а не човешка храна.

Софийската майка не ползва химии и за това бебето се къпе с бръснарски сапун, био шампоан, сол, оцет, захар, и други…химии. След това се омазва хубаво с трети химии, на които пише, че са естествени химии.

Софийската майка държи  детето да се развива правилно, за това купува всички тихи и полутихи книжки, задължително от естествини материали и още по-задължително е да са скъпи.

За това пък след 2 годишна възраст, развитието на детето рязко се ограничава, защото детето може да падне и не дай си боже да се удари. А може и да се изпоти. Възпитанието отдавна е започнало по известния софийски метод. Характеризира се със заповеди, заплахи и малко бой. Детето на софийската майка няма право да взима решения  и право на лично пространство до 18 годишна възраст, а понякога и до по-късно. По детето се води.  За това става такъв оправен и самостоятелен човек на 40.

Много е важно софийската майка да има мокри кърпички, най-добре антибактериални,  антивирусни или антидекубитални. Ползват се, когато детето пипне трева, камък, пейка, катерушка и други неща, които не са от естествената заобикаляща среда на детето. Вкъщи всичко трябва е стерилизирано и дезинфекцирано, без химии естествено, какво е там някакъв си препарат. Разбира се, пред вид опасната среда, софийската майка дава на детето пробиотици, витамини и капки за имунитет и тъй като детето продължава да боледува се обвинява неизтребимия софийски сопол, който го разнасят другите деца.

Софийската майка знае, че ако бебето плаче и тя не знае защо, значи е или колики или зъби. Казва се зъбоникнене според софийската майка. Сигурно, щото отиваш и питаш някоя майка “ Поникнаха ли ви зъбите?“ Това е изключителен въпрос. И докато никнат, никнат..софииската майка маже с гел за зъби, дава капки за колики, щото може и колики да са и връзва гердан от кехлибар, щото памага при зъби. Чудно защо не си връзва гердан от кехлибар като ходи на зъболекар, а ползва упойка.

Софийската майка не е суеверна. Тя само връзва червен конец против уроки и виж как започна да спи след като му ляха куршум.

Софийската майка настоява да не се стои на течение и да се носят чехли. От краката се изстива, така де. И въпреки, че софийската майка е хоби доктор, тя най-много се страхува детето да не настине и… от пъпки.

Софийската майка държи на образованието и възпитанието.  Софийската майка знае, че първите седем са най-важни и всичко идва от семейството. След това все тая, а и училището не възпитава, то си е училище. Така или иначе, детето на софийската майка е най-възпитано и най-умно. Да се чуди човек от къде дойдоха всички тези невъзпитани хора.


One thought on “Особености на софийската майка

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s