Какво питах майките на София

Това са мои постове, пуснати в групата Майките на София с цел иронизиране на безумните въпроси и малко забавление. Естествено, повечето майки се включиха подобаващо, но за моя изненада имаше и такива, които не са разбрали шегата и отговаряха сериозно.  Имаше и такива, които ги възприеха като обидни или подигравка. Постовете са базирани на питанията в групата, но естествено силно преувеличени или направо измислени и не са насочени към някого конкретно. Обясниха ми да си пиша в блога, а не да се подигравам на майките там. Ми, това и правя. Слагам и по един любим коментар, кога шеговит, кога сериозен.

***

Здравейте мами,

Дъщеря ми е вече на 6 месеца. Препоръчайте къде да и направя пиърсинг на пъпа. Мисля да и сложа и халка на носа и ще мога с едно въже да я държа като прохожда. Някой ползвал ли е този метод? Кажете и начин за бързо порастване на зъбите. Искам до 1годинка да сме приключили с това, но и да не са криви. Бае ли някой за прави зъбки? Понеже вкъщи се храним само в порцеланови чинии, в детската градина имат ли такива? Сигурна съм, че ще е алергична от други чинии и прибори, щото ние сме от голямото добрутро. А и може ли някой да ми препоръча много добра учителка, която ще води 1ви клас през 2024г. Няма значение квартала, може и в друг град, ние сме ранобудни.

Любим коментар: Аз на моят син като стана на 6 месеца, започнах да му давам хормон на растежа. Сега е на три години и е около 37кг. чиста мускулна маса.

***

Здравейте мами,

Имам нужда от помощ. Вчера докато разхождах децата в парка, някой ми е откраднал портмонето. Вътре ми бяха спестяванията за 5 години, щото след това отивах да си купувам къща. Сега аз и децата ми оставаме без дом и мъжа ми ще ме пребие, той и без това си ме бие де. Много съм стресирана и ходих на психолог. Той каза, че спешно трябва да отида на Малдивите за да се оправя. Моляя, помагайте, ще дам банкова сметка на лични. Сигурна съм, че е пълно с наивни добри хора, които ще ми изпратят пари. Така и така съм почнала, трябват ми и гуми за колата/да са нови/.

Любим коментар: Аз мога да ви помогна. Минете през моя блок и мога да ви хвърля 20 000 през балкона. Толкова имам.

***

Я да ви питам нещо, че никъде няма информация. Ще ходим в чужвината, трябва ли паспорт за бебето и какви документи трябват. За какво всъщност му трябва паспорт? Не мога ли да го сложа в куфара- 5кг е.

Любим коментар: Ако страната е членка на ЕС ви трябва само паспорт на детето. Той ще е готов след месец.

***

Аз ще замоля като обеснявате нещо да е подробно, щото сега не моа се ориентирам тия децки къде да ги чакам. Разбрах, че Ной ги пуска, ама къде? Сигурно идва с ноевия ковчег и ги пуска по Перловската река. Вие на кой мост ги ловите и има ли много хора?

Любим коментар: Имате правописна грешка, „децки” не се пише така

***

Здравейте. Ако поста ми не е за тук, нека админ да го изтрие. На телефон съм и нямам търсачка, щото нямам интернет. Искам да питам някой, който е бил в Бояна тези дни, как е времето? Ще ходя до там след седмица и нямам чадър.

Любим коментар: Много ми се иска да Ви помогна, но и аз нямам интернет, за да Ви отговоря.

 

 


One thought on “Какво питах майките на София

  1. Начи, гуспожа, много ви са мола, аре по сериозно. тфа да гледаш деца…Да ти кажа, гуспожу, пише се ДЕТЦКИ. После НоЙ ги раздава, а не ги пуска. За тебе ако нема – другиА месец. И ква маИка си ти? Пиърсинг се слага на пъпа, веднага след падането на пъпа. кАде спиш дусега, а?

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s