Забрана за парфюми

Вчера четох в един форум, как на една жена и преместили часа за интервю за придобиване на гражданство за по-късен час, защото дамата имала твърде силен парфюм/ да се поизмерише малко/. Та реших да ви разкажа.

В Онтарио има scent-free policies/ не зная за другите провинции как е/. 30% от канадците имали някаква непоносимост към миризми. В нашата община всички обществени сгради, като кметство, болница, център за деца и въобще, където се извършва обществена услуга има лепенки scent-free zone. Всеки път като ги видех, хем ми ставаше смешно, хем се сконфузвах, защото бях с парфюм. Е, не съм се поливала де. Не че ще стане нещо кой знае какво, но могат да ти откажат услугата в момента, защото дамата на гишето е с алергия примерно.

В тези scent- free policies влизат и всякакви миризми от шампоани, балсами, спрейове, лакове и перилни препарати. Да се чуди човек с какво да се изкъпе и изпере, ако ще ходи да си свърши някаква работа. Не знам в болницата с какво дезинфекцират и почистват, но е факт, че не мирише на болница. Там направо и носенето на цветя е забранено по същите причини. Даже и латексовите балони, само тези с хелий може, които са от mylar, каквото и да е това. Те пък са забранени заради други алергии.

Проверих за училищата, само едно в нашата община е scent-free. За разни офиси на фирми и други работни места си е политика на фирмата, но ако ще ходите на интервю за работа, по-добре без парфюм.

Аз досега не съм имала проблем на такива места, въпреки, че съм била с парфюм, но станах свидетел на една случка. В колежа, в който взимах един курс, една колежка направи много остра забележка на друга/индийка, ако има значение/, да се премести по-далече, че парфюма ѝ я дразнел. Индийката не ѝ остана длъжна де и не се премести. Не помня дали имаше лепенки в колежа за scene-free zone. Въпросната индийка съм я возила няколко пъти и не ми е направило впечатление да е с много силен или екзотичен парфюм.

Вероятно за хората с непоносимост и алергия е доста неприятно, но то пък вече към всичко има алергии. Остава ми да си нося парфюма вкъщи и до магазина. Все пак, внимавайте с парфюмите в Онтарио и се оглеждайте за лепенки.

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s