Посрещане на извънземните

Космическата станция на Черни връх засече мощните лазерни сигнали от Космоса. Опитните специалисти ги разшифроваха бързо. Към земята с огромна скорост се носеха извънземни същества. Траекторията им сочеше Софийското поле. От сигналите се разбра, че са настроени дружелюбно.
Министър-председателят свика спешно заседание на съветниците си, за да обсъди с тях въпроса-как да бъдат посрещнати извънземните. Посрещането трябваше да бъде дружелюбно, а ако идваха и представители на космическия валутен фонд-възторжено. Нека видят извънземните, че пристигат в една цивилизована страна на цивилизована планета.
Съвещанието реши, посрещането на извънземните да стане на главното летище с церемония каквато се предвиждаше за официални гости от най-висок ранг. Най-отпред щяха да бъдат държавните мъже със жените си. На десния фланг-военната музика, която ще свири срещен марш. От ляво на първенците, но малко по-назад щеше да се построи конния ескадрон, на чиито ефект се разчиташе много. Зад него ще бъде публиката. Група ученици в народни носии щяха да поднесат на гостите хляб и сол. Публиката щеше да размахва книжни знаменца. След церемонията, гостите щяха да бъдат настанени в резиденцията за почетни гости.
Ето че тържественият момент настъпи. Огромният сребрист космически кораб изригна няколко огнени струи, намали скоростта си и плавно се приземи на широката писта. Военната музика засвири срещен марш. Министър-председателят извади от джоба си листа с приветственото слово. Големите врати на кораба безшумно се развориха. От вътрешността изскочиха, наметнати с червени попони, два великолепни коня без ездачи. С горда стъпка двата коня се запътиха към посрещачите. Те подминаха първенците, без да им обърнат внимание и се отправиха към конния ескадрон. Тук последователно допираха муцуните си до муцуната на всеки от кавалерийските коне. Същисан от гледката, маестрото на военната музика даде погрешен сигнал и музикантите му засвириха параден марш. Дочули познатата им мелодия, обучените кавалерийски коне моментално се престроиха от двете страни на гостите и заедно с тях в лек тръс се насочиха към изхода на летището и от там поеха пътя към гарнизонната конюшня.
Така посрещането на извънземните премина по набелязания план, с малки изключения. Хлябът и солта бяха изядени от първенците, словото не бе произнесено, шампанското в резиденцията остана неизпито. Що се отнася до пуубликата, може да се каже, че тя се държа великолепно, като размахваше по възможно най-дружелюбен начин книжните знаменца. Така гостите се увериха,че пристигат в цивилизована страна, в която дори такива животни като човеците са приучени да се държат прилично в благородното общество на конете.
Близък до правителството източник, пожелал да остане анонимен, заяви пред журналистите, че след посрещането на извънземните, имиджът на страната ни в космическото пространство се повишил значително. Обещаният ни първи транш от валутата „конари“ щял да пристигне след пълнолунието. Предназначен бил за стимулиране на частните производители на висококачествен овес.

Йордан Рангелов 1993г.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s