Предабитуриентски страсти

Всъщност, няма никакви страсти. Аз съм единствената, която се вълнува. Силно се изненадах, когато Теди онзи ден ми каза, че балът им ще е на 4 Май. Не знам защо си мислех, че и тук ги правят в края на Май. Иначе последният изпит е на 27 Юни и на 28 Юни ще е официалното връчване на дипломи/ някакви временни/ облечени с тоги и хвърляне на шапки. Всеки абитуриент има право на до 3ма гости, за които той трябва да вземе покани от училището. Надявам се да си издействам една. Категоричен е, че Тони и Тина не бива да присъстват/ и без това не знам дали може врещящи деца/, съответно баща им ще ги гледа, та дано ми вземе покана. Но за това ще ви разкажа като мине/ ако ме покани де/.

Теди все още няма костюм. В нашият град няма кой знае какво, та ще трябва да се ходи в по-голям град, на 100км. от тук. Ще си купува костюм този уикенд. Само че, Теди не иска да ходи с МАМА, а ще ходи с приятелката си. Въпросната Шърли. Нямам никаква представа какво си търси, освен че няма да е класически костюм, а панталон и отделно сако. Нещо, което ще е хем достатъчно официално, хем ще може да облича и след това. И разните му там обувки, които щяха да са кецове, ама май все пак ще са обувки, колан и аксесоари. В костюма трябва да има някакъв акцент кореспондиращ с роклята на дамата, която ще е червена. Май ще е вратовръзката. Дамата/Шърли/ не я познавам. Но и няма и изгледи да ме запознае.

Разпитах го как би трябвало да протече бала. Значи, той отива да си вземе дамата от дома ѝ. И кавалера слага роза/ май е от плат или нещо такова/ на ръката на дамата си. Даде ми задача да купя от някъде. Дори не знам как се казва това нещо.

На въпроса ми, дали не мога да отида и аз с него до дома на дамата и поне няколко снимки да им направя, категорично отказа. Не било прието. Там щели да се снимат, та да съм спокойна, ще имам снимки. Нещо ме мотае, освен да го проследя и да ги изненадам. Ще видя.

След това отиват в залата в хотела. $65 е куверта и нямам представа каква храна и въобще какво ще има. Не знам дали знаете, но тук балът на абитуриентите е напълно безалкохолен и приключва към 23ч. Естествено, те си организират купон след това. Тази година ще ходят на лагер. Имам предвид, че купона ще е в летен лагер, който не е отворил все още. Родителите на едно от момчетата имат детски лагер като бизнес и те ще ходят там. Там също щяло да има снимки на всички и кой с когото иска.

Купонът ще е на открито. Естествено, попитах как ще се прибере след като е ясно, че ще пият и той каза, че ще спи там. На открито! Разбрали се да си носят други дрехи в колите, за да се преоблекат след бала. Някой щял да донесе палатка, а две момчета били с пикапи и щели да сложат спални чували и надуваеми легла, каквото намерят, за да се спи направо в пикапите.

Не че има нещо лошо в тази идиотщина, но предвид времето тази година, днес пак вали сняг, някак си не мога си си представя, че след 20 дни ще е много топло. Надявам се поне през ноща да е над нулата. Аз предложих да отида да го взема, ама май са си навили на пръста това приключение. И това ще балът!

Теди обеща да снима и по-важното, обеща да напише статия за преживяванията  му от бала! Нямам търпение да прочета.

 

 

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s