Популярните български влогърки

Реших да погледам няколко популярни български влогърки. Като цяло, съдържанието на всички ми се вижда напълно безполезно, но тъй като имат доста последователи, значи може би са полезни или поне интересни на някого. Аудиторията е главно тийнеджъри. Фокусирах се на три популярни влогърки, които са и майки, но и при тях последователите са в доста млада възраст, което предполагам е нормално. Това, което ми направи впечатление и при трите, че всяко видео е изключително дълго, по 15-20 мин., че и повече, което се съмнявам, че някой може да изтърпи.

Искам да кажа, че искрено се възхищавам на хора, които правят пари от глупости. Тези трите успяват да си докарат някакъв приход с глупостите, които показват и аз ги поздравявам за това.

Agleu mama или Зорница. Прави ревюта на разни продукти, може на някой да му е полезно, но за мен изглежда доста нелепо. Например, три минути само за капсули за пране, като показва пластмасовата кутия от всички страни, която се затваряла на три места. Сериозно ли! След това цветоулавящи кърпички и така 20 мин. Наистина ли някой би седнал да го гледа това? Много се смях на едно видео, в което показва празни опаковки и какво ѝ е мнението за продуктите, които са били някога вътре. Празна опаковка от чипс, от паста за зъби, от шампоан и така до безкрай. Не искам да знам колко време си е събирала опаковките, за да сътвори този шедьовър.

Антоанет Пепе. Симпатично младо момиче. Целият ѝ живот е на показ, барабар със съпруга и децата или поне тази част, която е за показване. Клиповете са с много добро качество, но толкова обработени и лустросани и розови, че почва да ти става лошо. Самата тя е извор на позитивизъм и честно, чудя се как е възможно да говориш и да се усмихваш едновременно и постоянно. Аз опитах и ми е невъзможно. Като съдържание е една сапунка с реклами. В някакъв момент имаш чувството, че си си пуснал рекламния блок по телевизора. Има сутрешна рутина, обедна, вечерна, с бебе, без бебе, какво ядох днес, кошмар.

My box of beauty/ Милена. Майка на две деца, живееща в Швеция. От трите, тя има най- много последователи. На мен също ми е най-симпатична като излъчване и държание. Като съдържание е същата боза, но не чак толкова захаросано и обработено. Споделя ежедневието си, какво пазаруват, какво закусват, дете бута камионче, бебето спи и подобни безмислици. Мога да гледам как моите деца бутат камиончета и спят все пак.

Глупаво или не, факт е че има хора които ги гледат и им е интересно.

Четох, че наричат влогърите- „блогъри, които ги мързи да пишат“ и че снимат нещо там и после си клатят краката, вместо да си намерят истинска работа. За това, аз реших да си направя експеримент и да заснема едно видео.

Искам да ви кажа, че не е чак толкова лесно. Трябват си и известни познания, които аз нямам. Снимах с доста старичък айфон, подпрян на книга. Светлината ми беше недостатъчна, не знам дали обикновени лампи биха помогнали, но се оказа, че нямам никакви, за да опитам и се вижда каквото се вижда. Свалих безплатна, уж елементарна програма за видео обработка, но нищо не направих. Исках да дрънкам там каквото ще казвам и после да режа и да монтирам само каквото реша. Уж разбрах как става, но така и не успях нито веднъж да отрежа на правилното място и накрая се отказах и го оставих както е с всичките ми запъвания и пелтечене. Никакви филтри няма, щото исках да се види както си е, не че знам и как да го направя де. За премахване на фонов шум и слагане на субтитри пък изобщо се отказах да разбера как става. Да добавя, че освен че е безплатна програмата, го правя и на таблет, което ограничава функциите, които аз така или иначе няма да схвана.

След това- поведението. Установих, че говоря твърде бавно, твърде тихо, клатя се и мигам непрекъснато. Опитах се да се коригирам, без особен успех. Не вярвам реално да мигам така, но аз и играя, реално не говоря точно така, та може би от това. Може да опитате да се заснемете как говорите нещо и ви гарантирам, че добре ще се посмеете на себе си.

Сега събирам смелост да ви пусна клипчето, което заснех, но все пак, за да схванете контекста трябва да сте гледали нещо от горните три дами.

И пак ги поздравявам за предприемчивоста и труда.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s