Дървена ваканция в Канада

Шегувам се. В Канада няма дървена ваканция. Има snow days. Което просто значи, че училищните автобуси се спират заради поледица, много сняг, или буря. Рано сутрин проверявам, дали ще има автобуси за „моите училища“. Та, откакто свърши ваканцията на 9 Януари, моите деца са ходили на училище точно 2 дни, заради snow days. Изтощена съм да пазя бебето от Тони. Сега, тука ми идва да си разбия главата в стената след като вчера разбрах, че училищата си работят и си има занятия, просто ти си решаваш дали е безопасно да си закараш детето с колата /ако имаш кола, разбира се/. Изобщо не ме интересува какво е времето. Карам Тони. Около 80% от децата си бяха на училище.Понеже е некав хаос като не са разпределени по автобусите, дошлите деца се записват на създадена за целта регистратура и се взимат с подпис. Ще вметна, че като са snow days, не се обаждат да оставят съобщение, че детето го няма и съответно нямаше как да разбера, че учат.

А разбрах, че си работят училищата от шофьора на толтрака, дошъл да вдигне счупената кола на мъжа ми. Нещо и стана на скоростната кутия и колата можеше да върви само назад. В сервиза се оказа, че колата си върви. Замръзнала била. Ма как можело да тръгне без да е загряла колата. Не че не го прави обикновено, но бързаше да вземе Теди от купон, та той е виновен.

Именно Теди е виновен, че остави в мен грешното впечатление, че всички училища не учат, защото в неговото училище не учат в такива дни. Да, ама той е  в гимназия и тя е за не знам си колко още села наоколо, където има основни училища, но не и гимназия. Предполагам, че процента деца, успели да се придвижат ще е много малък и за това са решили така. Всъщност, не знам, защо в гимназията не учат като има snow days. Обаче, училището си работи. Теди ми каза, че учителите са длъжни да са там. Децата, които искат и могат да се придвижат, могат да си правят консултации с учителите, да се видят със съветника си или просто да си учат / или да се мотаят/ там. Теди днес беше в училище да си търси материали за някакъв проект и каза, че е имало доста деца в библиотеката.

Всъщност, положението не е толкова зле, основните улици са изчистени. Проблема е, че училищните автобуси минават по къщите през едни малки улички по разни баири и е абсурд да се движат като стане лед.  Та който може си кара детето, който не може си го държи в къщи. Писала съм вече, че не се пишат отсъствия. Няма отучване, няма наваксване на материала. Не знам как се оправят, но няма драма с пропуснатия материал. Та, това е дървената ваканция тук и Тони повече няма да го огрее.

 

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s