Halloween в Канада

Всяка година има дискусии и караници, защо българските деца празнуват Halloween и че така децата започвали да се кефят на вампири, отрязани пръсти и кървища. За това ще ви разкажа как децата тук го отбелязват, не знам празнуват дали е точната дума.

Който иска разбира се си украсява къщата с разни скелети и паяжини и са доста интересни.

В училище децата дълбаят тикви или някакви други тематични неща и си правят нещо като парти. Могат да отидат маскирани, но са забранени разни цели маски на вампири, отрязани крайници, кървища както и аксесоари, които могат да бъдат опасни или помислени за истински/ножове и пистолети/. Все пак в основното училище децата са от 4годишни. Общо взето се маскират на разни герои от филми и приказки или обикновени глупости като „сандвич“ например. Тони искаше да бъде „тако“ тази година, но не ми беше ясно какво точно трябва да представлява този костюм и в крайна сметка се спря на това да бъде „калмар“, а по-миналата, когато леко се срамувах беше „лайно с брадва“.

Още по-малките деца обикновено са някакви буболечки. Тина е била пчела, а сега калинка. И всъщност е просто обикновен карнавал.

В гимназията няма особени ограничения за маскиране/освен оръжията де/. Учителите също се маскират, но по-скоро са някакви комични образи като Спондж Боб примерно и учениците си умират от смях.

От основното училището обикновено организират някакви забавления след учебно време, за който иска. Аз не ги водя. Водя ги в местния музей, където на двора местните фирми си разполагат будки, украсени и са маскирани на различна тематика и си правят реклама така. Има всякакви неща, включително дядо Коледа, което е доста объркващо, защото Тони все още вярва и се чудя какво да му обяснявам. Освен че раздават миниатюрни лакомства, да, винаги са супер малки, събираме и четки, конци и пасти за зъби.

В някои квартали децата обикалят по къщите, предполгам зависи от броя деца в квртала. Тази година Тони е поканен от негов съученик да обикалят в неговия квартал. Правилото е, че ако искаш да те посетят деца, оставяш външната лампа да свети, ако не свети, подминават къщата. А тези, които носят сини тиквени фенери, значи че може детето да е аутист или да има нещо специфично като алергии и да се подхожда внимателно към тях.

Това е, така празнуват децата Halloween в едно малко градче в Канада.


One thought on “Halloween в Канада

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s