Онлайн обучение в Университет в Канада

След първия локдаун, в Онтарио обявиха, че студентите ще учат онлайн. Скоро след това обявиха, че така ще е до края на учебната година. Не съм сигурна как точно е решено, за студентите, които не могат да учат изцяло онлайн/ медицина примерно/, но програмата на Теди, Criminal justice позволява изцяло онлайн обучение.

Хубавото е, че в такъв случай можеш да си живееш вкъщи и да се спести от наем за квартира. Интересното е, че заради Ковид, удвоиха грантовете. Писала съм, студентите, ако искат, взимат заем от държавата плюс грант, който не се връща. Не виждам никаква логика, но сме доволни. Предложих на Теди да се прибере вкъщи и да освободи квартирата. Той мисли, мисли и отказа. Разбирам го. Знаете, иска да кандидатства право и гони високи оценки, за което му е нужна концентрация, а с Тони и Тина не е лесно. А и вече е свикнал да разполага с времето си както намери за добре, а ние всички само ще му пречим. Както вече някои отбелязаха, едното да завърши университет, другите да са живи и здрави.

И така Теди си отиде в Гуелф. Теди каза, че учудващо доста студенти са се върнали по квартирите. Сигурно и те имат по-малки братя и сестри или пък гадни родители.

След два дни приключва първия семестър и ето какво ми сподели за онлайн обучението.

За него лично е по-трудно от присъственото. Има хаотика, дори канадците не са перфектни. Направил си е табло, по кой курс по какъв начин трябва да си изпрати работата и съответните срокове. Всеки професор си е решил на различно място и Теди е станал разноглед.

Иначе, кампуса работи. Библиотека също, но само няколко часа на ден и с рестрикции за брой хора вътре. Теди каза, че трябва да стане много рано, за да се вреди да влезе и се отказал да я ползва. В общи линии, пазарува веднъж седмично и това му е излизането. През останалото време учи.

Сега са изпитите за края на семестъра. Там също преподавателите са избрали различни варианта, кой както му харесва, като основния проблем е как да се елиминира преписването.

Някои професори са избрали есе / не, не онова есе/, знаете от преди, работите се пускат през програма за плагиатство. Някои курсове са с тестове. Теди каза, че се правят с lockdown browser – може да е без камера или с камера. В общи линии, не ти позволява да излизаш от теста и да отваряш други прозорци. Но тогава си решаваш проблема с второ устройство, ако си решил да преписваш. Когато е с камера, тогава ако си мръднеш погледа от монитора и ти спират теста. Да не смееш да си мръднеш главата, мама като те викне за обяд.

Това е в общи линии. Теди си идва за Коледната ваканция и да го похваля- с над 85% успех за първия семестър. Сега е трети курс и догодина му е последна и всички се надяваме да е присъствена.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s