Когато имаш деца с голяма разлика.

Ами, имаш ги, каквото си направил-това е, трябва да ги гледаш.

И ето ме мен, кисела жена на 45г. , майка на един възрастен и две деца. Разбирам, че вероятно звучи екзотично и си е така де, щото не съм си планирала децата. Не правете като мен.

Нямам предвид, че съм майка на мъжа ми, а че едното ми дете е вече пълнолетно, съответно, съм майка на възрастен- 20г., и н две деца на 11г. и 5г. Кое не е така! Живот и здраве, след 7 години ще съм майка на двама възрастни и една тинейджърка и от сега може да ме оплаквате.

Сега ще ме питате защо съм ги родила така. Ами защо пък не. Имах някакъв план, ама не се получи както мислех. Така че, като родих второто дете, първото дете беше на 10г. и вече нищо не си спомнях. То, и като родих третото нищо не си спомнях от второто. Съвсем нормално. Коя нормаллна жена, която си е спомняла нещо, би родила повече от едно дете. А като родих третото дете, второто беше на 6, а първото на цели 16. Да, най-големия се сърди, че нищо не помня.

Понякога завиждам на майките с породени деца. Гледам ги как се мъчат и се разчекват да ги следят по площадката. Злорадствам малко, че те ще се помъчат няколко години и после като пораснат децата и си хванат пътя и те ще хванат към Малдиви или къдете им душа иска. А аз, какво: тъкмо едното е станало малко самостоятелно, разбирай, че няма да се самоутрепе за петте минути оставено само и айде… ново бебе. Понеже са с десет години разлика, нали се сещате какви общи интереси имат. Играят там нещо, но малкото тормози по-голямото и то търпи.

И какво. Тъкмо и второто се очовечи/ разбирай 6г./ и родих трето. Та кръговрата е същия. Всичко е точно, ако можете да изтърпите шума, имам предвид 20 години… Малкото тормози по-голямото. Майките с деца с голяма разлика, просто цял живот имаме малко дете и слушат един и същи шум.

И понякога изключват, иначе ще полудеят. Иначе не мога да си обясня как за 20 години не знам нито една детска песничка. Освен да съм много тъпа?

Най-голямото дете се изнесе на 17годишна възраст да учи в друг и каза, че не иска да има деца. Напълно го подкрепям. И аз не бих искала да имам деца, ако бях видяла някога какво правят моите деца.

Най-голямото ми дете ме пита на колко години съм го родила. Аз му казах, че съм била много тъпа да се оженя на 20 и да го родя на 24г. Той каза, че е достатъчно възпитан да не използва думата”тъпа”, ама е съгласен.

Като заключение, ако някой се е притеснил, много си обичам децата и е адски забавно.

Децата да имат късмет!

На снимката са Теди, Тони и Тина. Преди няколко години.


One thought on “Когато имаш деца с голяма разлика.

  1. Аз още повече се чувствах прецакана. Но преди години – сега ми е спокойно, Голямата родих когато бях на 18г. малката на 29г, 11 разлика. Вече даже съм и баба макар само на 45г.. Но….. аз съм за Малдивите, самостоятелни са всички, който си е родил дете да си го гледа, визирам внука, само от скука куче си взех, недейте да правите тази грешка. Сега гледам колеги, съученици, ми гърчат се там с малки деца, нека се гърчат, аз когато те купонясваха си седях в къщи, сега и пари имам и спокойствие и пълната свобода да им гледам сейра отстрани и някъде на тихо само с половинката.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s