Коледа в Торевиеха

Кметството на Торевиеха е организирало най-големите и скъпи празненства за Коледа тази година в историята на града. Организацията е за над 1 милион евро за събития от 15 декември до края на месеца. Това го разбрах след като се порових за календара на събитията в града, а така също разбрах, че Кметството си има Отдел по празненствата и са направили най-богатата културна програма до сега. Как не се сетих, то как иначе да смогнеш с всичките им празници.

Има събития на закрито като театри, балет, класически концерти и билетите за тях са в рамките на 5-10евро. На открито всичко е безплатно. Построена е сцена на главния площад, където също всяка вечер има концерти, танцови шоута и тн. За децата има няколко локации за работилници и снимки с коне и шейни, но главната си остава площада.

Местните организации, както и тази на чужденците/главно англичани и скандинавци/ също имат концерти. Всяка година имат концерт на английски.

На 23 декември всяка година има парад на Дядо Коледа и неговите елфи, които с музика и танци събират писмата с желания на децата. Малко ми е странна тази традиция и не сме водили Тина, че тя отдавна вече е изпратила писмото.

На 24 декември на същия площад има концентрация на дядоколедовци, които раздават подаръци на децата докато свършат. Поне така си го преведох. Представях си, че ще се мотат по площада и ще им раздават джвъчки. Хич не обичам паради и масовки, ама нали и детето нещо да прави/ Тони грам вече не му е интересно, но колкото и да дразни Тина, не ѝ казва нищо и тя вярва още/.Реших да я заведем да види испански Папа Ноел, щото този вкъщи дето идва е Санта. Беше обявено за 18ч., ние бяхме там в 18:10. Заварихме безумно дълга опашка до сцената, където стояха чували с подаръци. Висяхме 20 минути без нищо да се случи. Все забравям, че съм в Испания и понятието време не е особено важно. Тина постоянно питаше какъв е проблема, че стоим на едно място, но искаше да види Папа Ноел. Честно казано, не това е представата ми да зарадваш децата, висейки незнайно колко време, било то и за нещо безплатно. Това не е концерт на Дийп Пърпъл все пак, за да имам това търпение. А и е ясно, че децата не могат да стоят на едно място и всичкото деца търчаха напред назад. След като се изнервихме подобаващо, срещу един захарен памук, който не ѝ хареса/ не беше опитвала/ се съгласи да си ходим и да си чакаме нашия Санта.

На 28 декември ще има обособена тик ток зона, където няма да ходим. На 30 на променадата ще има огромна снежна топка. Това ми се иска да го видя дали няма да се топи. След това на площада ще е парти следобед за децата /не, няма да си го причиня/, а на 31 както винаги посрещане на Новата година на площада. С това завършва програмата. Е до 5 януари, когато ще има дегустация на сладкиши и разбира се 6 януари- Dia de los Reyas и ежегодния им парад.

Не е лесно да се празнува да ви кажа.


Вашият коментар